Bayer en de bijen - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Bayer en de bijen

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Ziekte ·
Chemieconcern Bayer heeft in haar productenpalet een gif (neonics) zitten dat naar de mening van enkele wetenschappers een directe link geeft naar de massale bijensterfte die we de laatste jaren al meemaken.
Bijen zijn enorm belangrijk voor onze voedselproductie. De hoeveelheid voedsel die we wereldwijd produceren zou niet mogelijk zijn zonder bijen.
Het zou dus extreem belangrijk moeten zijn om er achter te komen of dat gif daadwerkelijk de veroorzaker van de bijensterfte is. Sterker nog, nu daar al aanwijzingen voor zijn, zou je verwachten dat uit voorzorg Bayer het product uit de handel zou nemen...
Neen dus.
Op de aandeelhoudersvergadering is door de grote aandeelhouders besloten dat Bayer het gif gewoon moet blijven produceren.
In vier Europese landen is het gif al verboden. In die landen, waaronder Duitsland overigens, neemt de bijenstand nu weer toe.
Nederland en België laten het gif van Bayer nog altijd toe. Blijkbaar doet het onze politici weinig. Dit is nu echter wel zo'n onderwerp waar je wel aandacht voor zou moeten hebben.


Terug naar de inhoud