Geheime boerderijen voor elite van China - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Geheime boerderijen voor elite van China

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
De politieke en zakelijke elite in China krijgt apart voedsel van  speciaal daarvoor opgerichte boerderijen die biologisch gekweekt voedsel  moeten leveren.
De politici eten daarom niet de rommel die de rest van het land moet eten.
Ik  kan me het voorstellen als je de macht hebt om dat zo te regelen, maar  het zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit van het voedsel voor het  gewone volk als de machtigen zich er niet aan wagen.
Het geeft ook  aan dat gezond voedsel blijkbaar zo belangrijk is dat het in China een  staatsgeheim is geworden. Eén zo'n boerderij was tot voor kort bekend  als the Beijing Customs Administration Vegetable Base and Country Club.  Toen een journalist naar binnen was geglipt en onthulde dat er vooral  groenten verbouwd werden is het bord weggehaald.
In China is  biologisch telen een staatsgeheim en dat is vooral omdat het onmogelijk  is om het voor iedereen te realiseren. Er is simpelweg niet genoeg  akkerland beschikbaar om het mogelijk te maken.
Dus is nu een  marktwerking in gang gezet. Kan je het betalen, dan krijg je gezond  voedsel en kan je het niet betalen, dan moet je genoegen nemen met wat  er te krijgen is. Misschien ook wel lekker, maar minder gezond en ook  vaak vervuild met resten van gif en chemicaliën.
- Zou het niet  interessant zijn om ook te beleggen in bedrijven die inzetten op eerlijk  en gezond voedsel? Maar hoe weet je of voedsel gezond is? Aan de  komkommer of tomaat kan je niet zien hoe deze gekweekt is. Fraudes  liggen om de hoek als het zo makkelijk is om producten om te wisselen.


Terug naar de inhoud