Investering in de tuin - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Investering in de tuin

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
U las al veel over mijn tuin. Ik ben daar momenteel heel druk mee. Naast de doelbewuste keuze voor het huis met daarnaast het kantoor (ik kocht het twee jaar geleden) heb ik ook een groter plan met de tuin.
Deze moet zowel plezier als voedselproductie op gaan leveren.
Ik heb daartoe een tuinarchitect gevonden die 'zag' wat ik wilde.
De tuin (netto grofweg 2200 vierkante meter, dus zonder bebouwing en  zonder het zakelijke gedeelte en de parkeerplaats) gaat ruimte bieden aan één moestuin waarin ik 'ouderwets' een reguliere moestuin voortzet. Deze moestuin wordt alleen 50% groter dan de bestaande.
Vervolgens komen er drie aparte akkers die op ieder hun eigen manier een Permacultuur karakter zullen gaan krijgen. Een proces waar ik waarschijnlijk uiteindelijk wel de nodige jaren over ga doen. Over Permacultuur leest u hier meer: www.perma-cultuur.nl
In de tuin is echter ook ruimte voor plezier. Zo komt er een prachtig  terras, er komt een gazon en de zwemvijver ligt er nu ook al.
Tussendoor liggen de nodige paden en er is ook nog ruimte voor een stukje vlindertuin/insectentuin. Een plek waar we veel bloemen zullen laten groeien en waar ik vooral weinig wil ingrijpen. In dat stuk tuin komt ook een natuurlijke kikkerpoel. Misschien wordt dat uiteindelijk wel het mooiste stukje tuin. We willen dit stukje 'afsluiten' van de rest van de tuin met een insectenmuur. Daar kan dan lekker de zon op staan waardoor er een warm microklimaat in dit stuk tuin gaat ontstaan.
Mocht u in de toekomst bij een presentatie op onze lokatie komen, dan is er mogelijk nog even tijd voor een rondleiding.
Op dit moment is de tuin nog een grote bende... Zie de foto hieronder

Het is niet de hele tuin. De beoogde moestuin ligt rechts uit beeld, evenals het terras.
Onderaan ziet u nog net wat tegels op het parkeerterrein liggen. Dat  zijn de tegels die het terras gaan vormen. De bak die vol in beeld ligt  is de zwemvijver. Daar komen planten in en rondom. Uiteindelijk zal er van de bak straks niet veel meer te zien zijn.


Terug naar de inhoud