Is Brian Peskin een charlatan? - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Is Brian Peskin een charlatan?

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Ziekte ·
 
Op Internet zijn heel wat reacties op Brian Peskin  te vinden. Stel nu toch dat hij gelijk heeft met zijn bewering dat  kanker veroorzaakt wordt door zuurstoftekort op celniveau, waarom zouden  dan gerenommeerde artsen nog altijd zo van leer trekken tegen de ideeën  die hij over kanker heeft?
De reden is simpel en heel menselijk, maar wel stuitend.
  

Die artsen hebben zelf ergens in de afgelopen jaren 'iets'  gepubliceerd over kanker, maar hebben dat onderzoek van onder andere de  arts van Hilter zorgvuldig vermeden, zoals dat in de medische wetenschap  een ongeschreven wet is geworden. Immers alles wat met Hitler te maken  had, diende vermeden te worden.
Nu komt ene Brian Peskin van buiten  de sector en hij maakt gehakt van die duizenden naoorlogse onderzoeken  die één ding met elkaar gemeen hebben, namelijk het feit dat ze  onvolledig zijn en niet op de juiste plaats zoeken en daarom steevast  eindigen met "er is meer onderzoek nodig".
Daarom stelde ik al in mijn eerste artikel dat het onderzoek naar kanker een religie is geworden...
Peskin  haalt 100 jaar onderzoek onderuit omdat hij uitgaat van een idee dat  ook de dokter van Hitler had. Reken er op dat je dan tegengas krijgt van  iedereen die de afgelopen 65 jaar iets gepubliceerd heeft en nu zijn of  haar onderzoek onderuit gehaald ziet worden. Wetenschappers en artsen  houden er niet van als je hun onderzoek als niet relevant duidt. Stel je  toch voor dat je dat ongestraft over je heen laat gaan! Dan zeg je toch  in feite dat je incompetent bent.
Ik verwacht dus niet anders dan enorme aanvallen uit alle (medische) hoeken.
Het gaat ze namelijk niet om waarheid, het gaat ze om hun reputatie. Die reputatie is ze heel wat meer waard dan uw gezondheid.
Vraag u zelf af, wat is het meest plausibel en volg dat.
Meer  kunnen we niet doen vrees ik. Iedereen moet voor zichzelf bepalen wat  voor hem of haar 'waarheid' is. Van de medische sector moeten we niet  verwachten dat ze altijd voor de waarheid gaan, daarvoor zijn reputaties  veel te belangrijk.
Overigens, nog even over hoe het kan dat een elektrisch ingenieur een baanbrekend onderzoek doet in de medische wereld...
Einstein  formuleerde ooit al eens dat volkomen nieuwe zienswijzen bijna altijd  van buiten de sector komen. Hijzelf was er een prachtig voorbeeld van.  Alleen als overmoedige jonge man, die nog weinig van de sector wist,  kwam hij met echt baanbrekend onderzoek en een nieuwe visie was geboren.  Daarna heeft hij, met al zijn kennis en connecties, nooit meer zo'n  doorbraak gerealiseerd. Als insider wordt je geremd. Je weet wat kan en  wat niet kan. Althans, je denkt het te weten. Ook ga je onbewust  zorgvuldig om met relaties en dus durf je niet meer een vriend en  collega af te vallen met een compleet andere visie. Je zet dus een rem  op je creatieve denken. Dat dus een outsider wetenschapper een doorbraak  forceert in de medische wereld is eerder logisch dan verrassend.


Terug naar de inhoud