Maakt het uit wat u eet? - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Maakt het uit wat u eet?

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Afgelopen weekend hadden we bij de atletiekclub waar ik bestuurslid ben  een feestje voor de vrijwilligers. Er was veel eten en het was vooral  vlees en vet.
Ik heb die nacht amper geslapen omdat mijn lichaam op  alle mogelijke manieren protesteerde tegen deze voedsel mishandeling die  ik het had laten ondergaan.
Heel duidelijk was hier de oorzaak en gevolg te duidden.
Veel  minder duidelijk is het als u dagelijks nét niet gezond genoeg eet. Uw  lichaam zal wel protesteren, maar te weinig om er erg in te hebben. Het  is echter wel een teken als u overmatig lucht emitteert en uw omgeving  daar het nodige commentaar op heeft. Ook kan u eens achterom kijken als  de grote boodschap neergelegd is.
Uw lichaam is een fantastische  machine die het tientallen jaren kan uithouden op slechte behandeling.  De meeste problemen beginnen zich pas goed te tonen als eenmaal de  vijftig gepasseerd is. Het is dan nog niet te laat om er wat aan te  doen, maar sommige al ontstane gebreken zullen al niet meer tenietgedaan  kunnen worden.
Gevangenissen experimenteren al jaren met gezonder  voedsel. Het maakt, is hun ervaring, gevangenen minder agressief en het  maakt ze socialer...
Ziet u wat dit zegt?
Zouden die gevangenen  gevangenen zijn geweest als ze altijd al gezond voedsel hadden gegeten?  Als gevangenen zich in de gevangenis anders gaan gedragen van gezond  eten, wat zou dat dan met kinderen en jonge volwassenen doen? Wat doet  het met die onhandelbare kinderen op de scholen?
Niet hogere straffen maken een samenleving veiliger, maar beter voedsel doet dat!
Nu  de samenleving door de economische crisis een verandering ondergaat, is  het goed om in te zetten op verbetering van de basis. Als we dus  initiatieven op lokaal niveau gaan initiëren, laat het dan ook vooral  gezond voedsel initiatieven zijn!
Wat te denken van boerderijen en kwekerijen die door vrijwilligers gerund worden? Samen een paar akkers onderhouden.
Ik  was recent bij Velt in Gemert. Een prachtig voorbeeld van hoe een paar  vrijwilligers gezond voedsel produceren en daarmee ook nog eens een plek  bieden voor bureau HALT. De jongeren die ontsporen worden zo prachtig  op het pad van gezond voedsel gebracht.
Ik hoop dat op steeds meer  plekken dit soort maatschappij versterkende initiatieven tot stand  komen. Goed voor de samenleving op meer dan één niveau.
Voor u zelf  hoop ik dat u op tijd inziet dat het eten dat u koopt in de supermarkt  slechts 'gemak' is, en per definitie ongezond. Als u lichamelijke  klachten heeft moet u uiteraard naar de dokter. Ik raad u echter OOK aan  om gezond te gaan eten. Veel kleine klachten als huiduitslag,  allergieën, verkoudheid etc. is vaak sneller in de kiem te smoren door  goed en voedzaam te eten. DAN NOG kan het nodig zijn om af en toe uw  lichaam te helpen met medicijnen. Dat kunnen chemische medicijnen zijn  (vaak niet meer dan geconcentreerde middelen, verkregen uit plantaardige  medicijnen of chemisch nagemaakt naar het voorbeeld dat verkregen is  uit planten) of plantaardige medicijnen. De chemische medicijnen zijn  als een bom voor uw lichaam. Uw lichaam heeft bijvoorbeeld in een etmaal  slechts 5 eenheden van een bepaalde stof nodig en krijgt er met een  lading pillen die u van de dokter krijgt 10 miljoen per dag binnen.
Natuurlijk  werkt het en het gaat dramatisch snel met zo'n overkill. 'Te veel' is  echter altijd slecht en daarom hebben chemische medicijnen eigenlijk  altijd wel bijwerkingen. Het is gewoon de overkill die het hem doet. De  overdaad is als een vergif voor andere processen in uw lichaam.
Met  planten als medicijn krijgt u misschien maar 3 eenheden binnen en dan  duurt het herstel dus langer... En werkt het voor veel mensen dan dus  niet, want het gaat niet zo snel als de pilbom die ze van de dokter  krijgen.
Wie echter al gezond at, die heeft meestal aan de planten  medicijnen al genoeg. Meestal... want uiteindelijk gaan we allemaal een  keer dood aan iets... De dokter kan uw leven redden als de aandoening  levensbedreigend is. Ga dus altijd naar de dokter met serieuze klachten,  maar vergeet de basis niet.
U als belegger moet ook goed beleggen in uw eigen lichaam. Zonder dat houdt immers alles op.


Terug naar de inhoud