Voedseloplichtingen - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Voedseloplichtingen

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: oplichtingvoedselcontrole
Hoe neemt de voedsel- en vleesindustrie ons in de maling? Hier ziet u in een Engelstalige video uit Australië hoe vlees met vleeslijm 'opgewaardeerd' wordt.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZhgOEsAd1xY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Het is in Europa officieel verboden, maar controle is er niet en is daarnaast enorm moeilijk. Het gevaar is vooral dat de hoeveelheid bacteriën enorm hoger is als er vleeslijm toegepast is. Dat maakt dit opgewaardeerde vlees een gevaar voor de volksgezondheid.
- Nepeieren
In China is een levendige handel ontstaan in nep eieren. Ze zijn vrijwel niet van de echte kippeneieren te onderscheiden maar ze bestaan uit chemische verbindingen die niet erg gezond zijn.
Het is zelfs mogelijk om zelf nep eieren te maken... In China is men al erg ver in het maken van nepvoedsel. Zo ver dat het gewoon 'eng' is. U ziet hier een Engelstalige video:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T55tz4qwFMo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
In Amerika leeft men vooral nog in de ontkenningsfase voor wat betreft voedselfraude. Men importeert daar 15% van het voedsel en ze zoeken vooral in die hoek naar fraude. In Nederland weten we nu dat de fraude in eigen land vaak nog extremer is dan de fraude in het buitenland. Dat komt omdat de aandacht altijd naar 'vreemd' voedsel ging en niet zo zeer naar eigen producten.
In Amerika gaat men er vanuit dat ter waarde van tot wel 15 miljard dollar voedsel een verkeerd label meekrijgt. Honing, olijfolie, sappen en vis- en schaaldieren zijn fraudegevoelig.


Terug naar de inhoud