Groenten en fruit vervuild - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Groenten en fruit vervuild

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Ziekte ·
Op de Belgische teletekst op 24 januari een positief stukje over groenten en fruit die af en toe niet zuiver zijn.
Men steekt het positief in, maar uiteindelijk is het wel zo dat er resten van verschillende soorten pesticiden zitten in 60% van de groenten en in 80% van het fruit.
Daarbij, en dat vonden ze op de Belgische Teletekst 'een uitzondering en zeldzaam', is het zo dat bij groenten in 1,3% van de gevallen de normen overschreden worden en bij fruit praten we over maar liefst 2,7% normoverschrijdingen.
Die normen zijn er niet zo maar. Ik vind er persoonlijk niets zeldzaams aan als maar liefst  2,7% van het fruit een te hoge concentratie aan pesticide bevat.
Het onderzoek is gedaan door de FAVV in België, die daarvoor 1800 onderzoeken uitvoerden.
Ik vind het ontluisterend dat men zo makkelijk over het feit heenstapt dat in veel meer dan de helft van de gevallen groenten en fruit in feite gif bevat.
Dat gevel we onze kinderen en dat eten we zelf. We zijn dan verbaasd dat we steeds gekkere ziektes, die we welvaartsziektes noemen, ontwikkelen? We vergiftigen onszelf en ik ben niet onder de indruk van de druk die vanuit controleurs gelegd wordt. Op die manier heeft controle weinig zin.
Waar zijn de sancties? Welke partijen groenten en fruit zijn uit de handel gehaald, welke leveranciers mogen niet meer leveren?


Terug naar de inhoud