Is Graviola een wonderfruit? - Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Is Graviola een wonderfruit?

Eerlijk Voedsel
Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: graviolawondermiddelsuperfruit
Via verschillende wegen ben ik gewezen op een Braziliaanse boom die vruchten draagt die kanker zouden bestrijden.
Wel 10.000 keer beter dan chemo.
Nu, dat is nogal een bewering.
Het feit is, er is tientallen jaren geleden onderzoek gedaan naar dit fruit. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat inderdaad de potentie bestaat dat er een anti kanker werking van uit kan gaan.
Wat of de reden is, we zullen het nooit weten, maar de bedrijven die dit kunnen onderzoeken, die doen dat niet. Het is dus nooit wetenschappelijk op mensen getest of de potentiële anti-kanker werking ook daadwerkelijk in ons lichaam werkt.
Het KAN dus werken, maar we weten het niet zeker.
Er zijn vervolgens ook beweringen gekomen dat de vruchten je zenuwstelsel kunnen aantasten. Ook dat zijn onbewezen beweringen die makkelijk gedaan worden. Zoiets valt amper te bewijzen. Het feit dat de vrucht in Brazilië gewoon gegeten wordt en Brazilië nog altijd beestachtig goede voetballers weet te leveren, doet vermoeden dat het met die zenuwstelsel aantasting ook wel mee zal vallen. Het zal er waarschijnlijk mede aan liggen hoeveel vruchten je gaat eten. Je kan zelfs een watervergiftiging oplopen, dus alles wat je teveel inneemt is gevaarlijk.
Wat moet je nu met Graviola? Bedrijven die de vrucht in pilvorm aanbieden, bieden een enorm gemak, maar de bewering dat de pil tegen kanker helpt, is echt onbewezen. Je moet het dus maar geloven en dan hopen dat het ook voor jou werkt.
Jammer is het dat de beweringen  niet makkelijk en snel bewezen kunnen worden. Het kost miljoenen om het onderzoek te doen en blijkbaar is er nergens in de wereld een instituut dat er heil in ziet.
Ook dat kan natuurlijk wel een teken aan de wand zijn.
Overigens heb ik mijn geloof en vertrouwen in bijvoorbeeld de kankerstichting al verloren. Men is simpelweg de grote chemiebedrijven aan het sponsoren met geld van donateurs. Alternatieve onderzoeken worden niet gesteund. Men loopt gewoon achter de grote bedrijven aan. Voorlichting is slechts het nabalken van wat de grote bedrijven ze voorschrijven. Maar goed, dat is mijn mening. Uw mening kan en mag daar heel anders over zijn.


Terug naar de inhoud