Artikelen Eerlijk Voedsel - Eerlijk Voedsel

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De warenautorieit leerde deze week veel (Tom Lassing)

Gepubliceerd door in Voeding ·
Het zal deze week geen pretje zijn geweest binnen de top van de warenautoriteit (NVWA) in Nederland.
Men kwam namelijk met een snoeiharde eis naar de vegetarische slager toe en kwam vervolgens onder een enorme hausse aan boze reacties te liggen. Reacties die er niet om logen, omdat deze autoriteit viel over de naamgeving van gezonde en legale producten, terwijl ze de laatste jaren heel wat schandalen die de veiligheid van mensen in gevaar bracht erg laat ontdekten of erg laat openbaar maakten.
Als je dan wel een vegetarische slager aanvalt op het verkeerd spellen of benoemen van gezonde producten, dan leg je als autoriteit je prioriteiten overduidelijk verkeerd.
Dat signaal werd bij de NVWA luid en duidelijk ontvangen.
Men heeft nu ook verhelderd wat het exacte probleem met de vegetarische slager was.
Op de website van de slager noemde hij zijn producten niet bij de zelfgekozen namen, maar noemde hij het boterhamworst, filet americain, kipspiesjes, beefreepjes, en kip-shoarma terwijl het zijn vegetarische producten betrof. Op zijn website moet hij ook gewoon zijn eigen namen voor de producten gebruiken, dan is het prima.

Ook weer opgehelderd. Dan kan de voedselauitoriteit nu weer het échte werk oppakken? Immers, wat deden ze op de website van de vegetarische slager? Hebben ze geen vergiftigd voedsel meer dat ze kunnen ontdekken? Zijn alle serieuze fraudes verdwenen?


Het eieren schandaal

Gepubliceerd door in Voeding ·
Begin augustus 2017 werd bekend dat Nederlandse pluimveebedrijven massaal een verboden middel hadden ingezet tegen bloedluis.
Bij één bedrijf was er zelfs sprake van 'gevaar voor de volkgezondheid' omdat de hoeveelheid van het gif in de eieren een voor mensen gevaarlijk niveau had bereikt.

Pluimvee bedrijven zijn mooi klaar met de fraude met fipronil. Dit goedje zat in een bedrijfingsmiddel tegen bloedluis. De leverancier is er verantwoordelijk voor, maar die had het weer bij een ander ingekocht (een Belgische leverancier) en zo wordt de verantwoordelijkheid van wat er gebruikt wordt in de voedselketen steeds weer elders gelegd.
Heel de keten is een ondoorzichtig web van leveranciers en producenten die hun producten mengen, herverpakken en doorschuiven.

Die ondoorzichtigheid moet dringend wat aan gebeuren. Het tast ons gevoel van veiligheid aan.
Ook is overduidelijk dat toezicht, onafhankelijk toezicht, keihard nodig is. De overheid heeft hier een belangrijke rol, want voedselveiligheid kan niet aan de sector overgelaten worden. Als producenten moeten kiezen tussen hun eigen overleven en de voedselveiligheid kiezen ze eigenlijk altijd voor hun eigen financiële overleven. Het blijkt keer op keer.

Woordvoerders voor de pluimveesector hinken tussen het feit dat de bloedluis bestreden moet worden en dat is nu eenmaal met gif, en het feit dat producenten door de lage prijzen voor eieren gedwongen worden om extreem veel kippen op een kleine ruimte te houden. Het is deze kipdichtheid waardoor de bloedluis steeds zo hard toe kan slaan.
Mogelijk gaan er nu bedrijven door dit schandaal failliet... Dat is vreselijk voor die ondernemers, maar met minder aanbod gaan de prijzen misschien wel omhoog.

Ik heb eieren van eigen kippen, zeker deze week ben ik daar extra blij mee.
Daarover gesproken... Het kost wat werk, dus neem geen kippen als je de tijd er niet voor (over) hebt, maar de eieren zijn veel lekkerder en het is ook heel leuk. Ik heb er geen haan bij. Hanen maken de nodige herrie en zeker als je in een woonwijk woont, is dat geen goed idee. Een koppel kippen kan echter ook in een kleinere tuin.
Jarenlang heb ik het niet aangedurft om kippen te nemen. Heel jammer, want 'eng' is het niet. Het zijn gewoon heel leuke beesten.


Hyperactiviteit bij kinderen (Tom Lassing)

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Waarom hebben de kinderen van nu veel meer kwaaltjes als ADHD en andere prachtige afkortingen? Waarom hebben ze ook veel meer allergieën?
Ik ben van mening dat er maar één oorzaak aan te wijzen is en die oorzaak is ons eten en drinken.
We vergiftigen onze eigen kinderen (en onszelf) via ons voedsel.
We doen dat door de toevoegingen in ons eten en we laten ons bedonderen door halfslachtige 'onderzoeksrapporten' die soms wel heel doorzichtig doorgestoken kaart zijn.
Zo worden de effecten van bepaalde producten getest over een periode van bijvoorbeeld drie maanden.
Als er geen verandering bij de testpersonen wordt geconstateerd is het product dus veilig.
Die periode van maximaal drie maanden is geen toeval.
Gebleken is namelijk niet zelden dat na vier maanden wél veranderingen aan te tonen zijn. De conclusies van die langer durende onderzoeken worden dus niet gepubliceerd en er wordt bij de toezichthouder op aangedrongen dat drie maanden op basis van dat gedane en wel gepubliceerde onderzoek echt wel lang genoeg is om de effecten te kunnen meten.
Onderzoeken die onafhankelijk worden gedaan, krijgen geen toegang tot toonaangevende publcicaties omdat ze simpelweg het geld niet hebben om zich te laten publiceren. De grote merken en bedrijven kunnen onafhankelijke onderzoeken letterlijk begraven onder een enorme reeks andere onderzoeken die ze overal laten uitvoeren en publiceren.
Wil je werk in de sector, dan werk je mee aan die bijna bedrog onderzoeken, of je komt zonder werk te zitten. Als je lab meewerkt aan een onafhankelijk onderzoek, dan gaat je lab bij de bedrijven in de ban. Als dat niet werkt, dan worden zwaardere middelen ingezet en kan je als onafhankelijk lab de overheid op je pad verwachten. Er worden dan anonieme tips aan de overheid verstrekt, zodat die wel invallen komt doen. Die vinden niets, maar de goede naam van het lab is definitief naar de knoppen en niemand wil nog iets vanuit dat lab publiceren.
We vergiftigen onze eigen kinderen en we laten dat gebeuren. Mensen worden zelfs al niet meer boos als ze constateren dat het voedsel de oorzaak is.
Neen, we geven onze kinderen vervolgens nog meer chemische middelen in de vorm van pillen. Dat voorkomt de hyperactiviteit, maar vergiftigt ze op nog weer andere manieren. Dat terwijl je in feite de bron van het probleem zou moeten wegnemen, namelijk het giftige voedsel.
Begin eerst door kinderen geen frisdrank en ook geen melk meer te geven. Geef ze ook fruit in plaats van zoet snoep. Laat ze eerlijk voedsel eten en geen bewerkt voedsel. Dus geen repen en direct klaar maaltijden meer. Haal vooral suikers van het menu. Eet verse groente en nog mooier, koop of verbouw zelf biologisch voedsel.
Bespreek het met je kind, leg het niet op. Leg uit dat je samen met je kind wilt kijken of het probleem anders dan met pillen kan worden opgelost. Doe dat overleg niet tijdens het eten, maar maak er een aparte afspraak met je kind over. Een moment dat uw kind ook uitkomt, zodat hij of zij niet al met één oog naar de TV kijkt of naar het vriendje dat al staat te wachten. Je moet het namelijk samen oplossen. Alleen dan werkt het.


Hoe hou je voedselproductie veilig

Gepubliceerd door in Voeding ·
Er zijn in de kern in de wereld twee methodes in gebruik.
De Europese manier, waarbij je heel de keten schoon probeert te houden en dus al op de boerderij aangetoond moet worden dat 'schoon' wordt gewerkt. Nadeel is dat het duurder is en dat gebleken is dat het toezicht op heel de keten belangrijk is en helaas vaak te wensen over laat omdat er keer op keer bezuinigd wordt na ingrijpen van een belangen- of lobbygroep. De keten zelf is namelijk geen voorstander van deze methode.
Er is ook de Amerikaanse manier. Die laat de keten ongemoeid, maar desinfecteert het eindproduct. Vlees bijvoorbeeld gaat een chloorbad in, of wordt behandeld met chemicaliën zoals perazijnzuur.
Het voordeel is dat het veel goedkoper is omdat je de keten ongemoeid laat. Het nadeel is, dat gebleken is dat de keten niet vertrouwd kan worden op schoon werken, maar ook dat de chemicaliën giftig zijn EN mede door de toenemende vuiligheid niet altijd even effectief werken.
Met de goedkopere Amerikaanse manier ben je dus hoe dan ook vergif aan het produceren.
Europa zou dus 'haar' manier moeten koesteren.
TTIP is een grote bedreiging, maar de lobby is sterk om richting de Amerikaanse manier te gaan. Europese boeren hebben op de wereldmarkt last van al die regulering op hun bedrijf. Hun producten worden er duur van. De klant, in de vorm van de internationale supermarktketens, hebben geen interesse in veilig en gezond voedsel. Het aangeboden product moet goedkoop zijn en moet nét door de keuring komen. Zolang dat het geval is, wil de supermarktketen het wel kopen.
Veilig voedsel, voedzaam voedsel, je kan het er niet aan afzien, dus men wil het niet als de prijs hoger is.
De oplossing is in mijn ogen simpel en toch moeilijk.
Je moet de klanten opvoeden en je moet veel duidelijk op de verpakking aangeven waar het product vandaan komt en hoe het behandeld is.
Supermarkten geven de boeren die ruimte niet. Die ruimte moet dus door de politiek gegeven worden door de supermarkten regels op te leggen.
De huidige trend is helaas dat de politiek juist minder regels wil, omdat ze door de lobby van zowel boeren als supermarkten omgekocht worden om hun markt vrij te geven.
Dat is geen goede zaak voor de gezondheid van de consumenten.
Je moet in feite de boeren zelfs tegen zichzelf beschermen en dat kan alleen als je ze helpt in hun strijd tegen de supermarktketens. De opvoeding van consumenten zou ook een goede zaak zijn. Als die ook eens wat meer zouden eisen van de supermarktketens zou dat een goede zaak zijn.
Morgen een vervolg artikel over de gevolgen van ons steeds verder vergiftigd rakende voedsel.


Warren Buffett en gezondheid (Tom Lassing)

Gepubliceerd door in Voeding ·
Volgens Warren Buffett is er niets mis met het drinken van veel Coca cola en het eten van veel hamburgers. Hij doet het al bijna zijn hele leven en kijk eens hoe gezond hij nog op zijn 86e is.
Ja, dat klopt... Warren Buffett is ondanks zijn ongezonde levenswijze nog altijd gezond op zijn 86e.
Anderen leven ogenschijnlijk gezonder en krijgen te maken met Alzheimer, hartproblemen of kanker. Of ze worden vreselijk dik van het vet en de suiker.
Buffett niet.
En dat is voor hem een heel mooie zaak, maar het houdt niet in dat zijn voeding gezond is.
Warren Buffett heeft het geluk van een vrij stressloos leven en een rijke jeugd. Natuurlijk was er wel eens wat spanning in zijn leven, maar de man heeft nooit geklaagd over zijn lot. En waarom zou hij ook.
In zijn familie is het daarbij gangbaar dat ze heel oud worden. Hij heeft dus de juiste genen meegekregen en door zijn mooie leven heeft hij deze genen ook goed kunnen onderhouden.
Zo gelukkig is niet iedereen.
Je kan dus eigenlijk zeggen: "Ondanks dat Warren Buffett zo ongezond eet en drinkt, is hij nog gezond gebleven". Maar wat je niet kan doen, is zeggen "Dankzij Coca Cola en hamburger is hij nu nog gezond".
Helaas begrijpt hij zelf niet hoe gelukkig zijn persoonlijke omstandigheid is en is geweest. Hij was de zoon van een relatief rijke Amerikaan. Daar waar zijn leeftijdsgenoten in zijn kinderjaren honger geleden hebben, had hij altijd te eten. Zijn moeder had ook goed te eten toen ze zwanger van hem was. Ook dat heeft allemaal geholpen om hem qua gezondheid zo sterk te maken als dat hij nu op zijn 86e nog is.

Jammer is het dat Buffett nu zichzelf als uithangbord gebruikt voor de promotie van slechte voeding. Coca Cola en hamburgers zijn ongezond in alle opzichten. Helaas gaat dat verloren in de boodschap van Buffett. Hij wil meer geld verdienen en als dat via verkeerde voorlichting moet, dan moet het maar. Geld verdienen is zijn business. Je eigen gezondheid, dat is je eigen probleem.
In de kern heeft hij gelijk. Maar als beroemde wereldburger verzaakt hij hier zijn verantwoordelijkheid als we het menselijk bekijken.


Supplementen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Supplementen
Opvallend is dat artsen keer op keer tegen supplementen zeggen te zijn, maar ondertussen wordt er jodium in ons brood toegevoegd omdat de overheid op aangeven van de medische wereld (big pharma)  van mening is dat we zonder die supplementtoevoeging te weinig jodium zouden binnenkrijgen. Dat terwijl we genoeg jodium zouden binnenkrijgen als we gezond eten. (bijvoorbeeld dagelijks enkele noten eten) Blijkbaar kunnen we niet vertrouwd worden goed te eten als het jodium betreft. Dat is een wat vreemde zaak.
Uiteindelijk hebben de grote medische bedrijven het dus goed geregeld.
Officieel is iedereen tegen supplementen, behalve als ze er zelf geld mee verdienen.
Onderzoek heeft ondertussen al aangetoond dat het toevoegen van voedingsstoffen in het eten van gevangenen deze gevangenen veel socialer maakt. Je kan je zelfs afvragen of een deel van hun criminele gedrag niet oorspronkelijk voort is gekomen vanuit in feite jarenlang gif eten.
Laat u niet langer bedonderen door uw arts.
Supplementen hebben ook voor u een meerwaarde. Onze voeding is al tientallen jaren steeds slechter aan het worden. Slechter omdat het alleen nog maar om het uiterlijk van de producten gaat. Hoe voedzaam iets is, is voor de verkoop totaal niet interessant. Geen klant die zich afvraagt hoe gezond iets eigenlijk nog is. Behalve al het er op staat... Dan twijfelen we daarover en voorde zekerheid nemen we dat product maar niet. Immers het zegt dat het gezond is, zal wel gelogen zijn.
Gaat u even na... Als ik u een fles gezonde kruidendrank wil verkopen, dan heeft u de nodige vragen over de inhoud. Is het wel gezond, waarom is het gezond en gaat al dat gezonde spul niet reageren op mijn medicijnen?
Maar vanavond rukt u een fles alcohol open waarvan u 100% zeker weet dat het ongezond is. Toch laat u dat niet tegenhouden. Geen enkele terughoudendheid vanwege eventuele problemen die er door ontstaan. Of werkt dat bij u niet zo? Ik denk dat als u eerlijk bent, u moet toegeven dat het bij u ook zo werkt.
Maar we gaan de proef op de som nemen!
Ik ga u enkele gezonde producten aanbevelen... Wat gaat u nu doen?

1. Kopen, want dit is inderdaad een goede zaak
2. Snel weg hier, want ik ga door de mand vallen
3. Inderdaad Tom, het werkt ook zo voor mij, ik heb de volgende vragen...

 
 
Als u een prachtige versterking van uw lichaam zoekt, kijkt u dan hier http://www.eetgezonder.com (Intra)
Als u last heeft van vermoeidheid en depressie, kijkt u dan hier

Tom Lassing


Suiker, fructose en onze gezondheid

Gepubliceerd door in Ziekte ·
Tags: suikerfructosevet
Onze voedselproducenten weten dat we dol op zoet zijn. Zo dol, dat werkelijk bijna alles met suiker aangevuld wordt. Hoewel u dus misschien nooit een suikerkorrel eet, eet u de hele dag suiker. In producten waar vroeger nooit suiker in zat, zit het tegenwoordig ook. We eten dus heel veel meer suiker dan zeg dertig jaar geleden.
En we zijn gemiddeld fors dikker dan zeg, dertig jaar geleden.
Is dat toeval?
Neen.
Het is zelfs ras gerelateerd. Tenminste in Amerika. Daar wordt vooral de negroïdebevolking bewust door de voeselproducenten bestookt met zoetigheid. Ze vinden het heerlijk, ze vragen er om en als gevolg daarvan zijn juist deze mensen gemiddeld het meeste aangekomen en worden ze gemiddeld niet ouder, dat terwijl de blanke bevolking er gemiddeld wel ouder wordt.
Maar tegenwoordig worden baby's ook steeds zwaarder. Hoe kan dat? Het enige dat veranderd is voor baby's is het feit dat ook in hun eten steeds meer suiker is komen te zitten. Hun eten is tegenwoordig meer een suikerbom dan voedzaam.
En onze jeugd? Die krijgt vooral veel binnen via frisdrank. Een frisdrank die is veranderd ten opzichte van dertig jaar geleden.
Wat veranderde er en waarom maakt dat wat uit?
Het is de "Coca Cola conspiracy"
Eerst werden de flessen steeds groter...
In Cola zit ook zout... En dat is omdat u er dorst van krijgt. De smaak van al dat zout wordt verborgen door ... suiker.
De New Coke van de jaren tachtig was vooral meer zout en meer suiker.
In onderzoeken van de frisdrank producenten is er altijd sprake van minder gewichtstoename dan bij onafhankelijke onderzoeken... Wetenschappelijk onderzoek is dus blijkbaar 'koopbaar'.
Type 2 diabetes neemt net als obesitas extra toe door frisdrank.
Wat is nieuw... High fructose corn sirope (HFCS). Het is in 1966 in Japan ontdekt en in 1975 in Amerika geïntroduceerd. Het is ongeveer 20% zoeter dan reguliere suiker. Je zou dus minder in frisdrank hoeven te gebruiken, maar dat deden we niet. Fructose is zelfs 40% zoeter dan suiker. HFCS bestaat uit ongeveer 47% Fructose. Het is half zo duur als suiker. Het zit daarom tegenwoordig overal in. Van brood tot hamburgers, tot BBQ saus en frisdrank.
Fructose en Sucrose (suiker) zijn moneculair pertinent niet hetzelfde.
Fructose is in feite een gif. Het gaat bij uw gezondheid dus niet om de caloriën.
In  fruit zit ook fructose. Als u netjes uw fruit eet, zoals we dat officieel voor de Tweede Wereldoorlog deden, dan zou u zo'n 15 gram per dag binnenkrijgen. Tegenwoordig krijgt u door alle toevoegingen in de rest van uw eten meer dan 70 gram per dag binnen! Dát is er veranderd. Dat maakt ook dat we heel veel zwaarder zijn geworden en zeker nadat  HFCS werd uitgevonden en tegenwoordig werkelijk overal in wordt gestopt.
Weet dat u naast fructose grofweg net zo veel gewone suiker binnenkrijgt. Dat houdt dus in, 140 gram fructose en suiker in totaal per dag. Daarbij eten we meer vet en het resultaat is meer gewicht en een veel slechtere gezondheid.
We worden vergiftigd en bijna niemand die zich er heel erg druk over maakt.
Deze video van een zeer uitgesproken arts maakt in anderhalf uur extreem veel duidelijk. Het zou verplicht moeten worden deze video te kijken. Vooral jonge ouders zouden het moeten zien. Het zijn immers hun baby's en kinderen die nu steeds dikker worden. Die kinderen vragen er niet om, om zo dik te worden. Ze worden het omdat ze verkeerd voedsel binnen krijgen.Vet eten en toch afvallen

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: afvallensuikervet
Al sinds de jaren zestig is ons door de overheid voorgehouden dat we minder vet moesten gaan eten. Vet was slecht en suiker was prima.
Achteraf gezien is duidelijk geworden dat het tegendeel waar was.
Vet is goed en suiker is verslavend en net zo slecht als andere verslavende stoffen zoals tabak en alcohol.
We zijn gemiddeld genomen dikker dan ooit en nog niet eerder waren onze cellen zo vervuild met lichaamsvreemde chemische stoffen.
We zijn de laatste 50 jaar allemaal verslaafd aan zoet geraakt en met deze verslaving kwam ook de vetzucht.

Het klinkt daarom logisch dat je vet liever niet eet.
Maar het probleem is dus achteraf bezien niet het vet. Het probleem is suiker en de vetvervangers.
Margarines en halvarines bevatten toegevoegde stoffen om zuurstof uit het product te houden. Het blijft daardoor langer houdbaar en gaat niet stinken.
Maar... diezelfde stoffen zorgen er ook voor dat je lichaamscellen een tekort aan zuurstof krijgen en slecht gaan functioneren. Aan het eind van het verhaal ontstaan er hierdoor veel sneller ernstige kankers. De enorme toename van kanker is hiermee duidelijk geworden.
Maar oude opvattingen zijn hardnekkig.
En daarnaast is er het enorme commerciële belang van grote multinationals. Multinationals die mee mogen schrijven aan de wetgeving die voor hen moet gelden.
De overheid is daarom in haar opvattingen zo wendbaar als een volgeladen mammoettanker.
Recent echter zijn er eindelijk toch enkele (voor de overheid) grote stappen gemaakt. De bevestiging is er eindelijk officieel gekomen dat we te veel suiker eten. Maar ook is nu gesteld dat alcohol in feite suiker voor ons lichaam is en dus om die reden (ook) slecht.
Het wordt ons zelfs voorzichtig al aangeraden minder (bewerkt) vlees te eten. Men is echter heel voorzichtig. Immers mag de industrie niet kapot gemaakt worden, maar vooral bewerkt vlees is enorm slecht. Er zitten veel chemische toevoegingen in en vooral die toevoegingen doen kankers ontstaan.
We krijgen voorlopig nog niet te horen dat we er van moeten afblijven. Daarvoor zijn de economische belangen te groot. Een goed verstaander begrijpt echter dat veel bewerkt vlees in feite gewoon gif voor je lichaam is.
En niet alleen om de toevoegingen. Vaak zit er gewoon niet in het pak van wat er op het etiket staat. De vleesindustrie is misdadig corrupt. De paar uitgekomen schandalen zijn het topje van de ijsberg. Men grijpt vanuit de overheid maar mondjesmaat in, want economische belangen wegen zwaarder dan uw gezondheid.

Wilt u gezond afvallen of gezonder eten? Leest u dan het door mij geschreven Eboek over een gezonde afval methode. Ik stuur het u graag gratis toe!
www.afslankenonline.com


Simpele dieetingrepen kunnen snel effect hebben

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: dieetcalorieafvallenolijfolienoten
"Simpele dieetingrepen kunnen veel effect hebben, en snel. Maar dan moet de focus af van calorieën tellen om af te vallen en meer naar wat mensen wél moeten eten (zoals olijfolie, noten en vette vis-JvK)"
Dit citaat is tot mijn verrassing afkomstig uit het blad Medisch Contact.
  

Eindelijk lijken ook de ogen bij de reguliere artsen open te gaan.

De Britse cardioloog Malhotra durft het zelfs aan om bij zijn collega's op te roepen niet langer de nadruk te leggen op het beperken van de caloriën. Hij wil een nadruk op gezonde voeding.
Jaap Seidell van de VU in Amsterdam durfde daarop zelfs nog verder te gaan.
Jaap geeft aan dat het Mediterrane voedingspatroon gezond is voor ons allemaal. Helaas doen Nederlandse artsen eigenlijk niets met die kennis. Het wordt in ieder geval niet via de artsen aan de patiënten doorgegeven.
Artsen in Nederland en België pakken klachten aan met pillen en poeders, niet met adviezen over gezonder eten.
Artsen kennen de voedingsbrief die bij de Standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap zit nagenoeg niet.
Dit genootschap is het officieel eens met het feit dat gezonde voeding de basis is, maar artsen kennen het stuk niet en passen het dus ook niet  toe.
Voeding is (in Nederland) meer het terrein van de overheid geweest en de overheid was de laatste veertig jaar anti vet. Een rampzalig slecht beleid en artsen stonden niet op om hier een tegenstem op te laten horen.
Alleen netwerkmarketing (voedingssupplementen) en biologische kwekers lieten een tegenstem horen en die werden door de artsenorganisaties vervolgens als kwakzalvers uitgemaakt en weggehoond.
Nu blijken die alternatievelingen in de basis veel dichter bij het gelijk te hebben gezeten dan de geleerde artsen.
Hun opstelling is een schande voor het vak geweest. (En ze is het eigenlijk nog tot op de dag van vandaag)
Slechts een enkele arts durft af te wijken en steevast ligt deze arts er dan in feite bij de rest uit.
De overheid komt nu met een nieuw voedingsbeleid. Ze zal eindelijk minder op vet inzetten. Misschien dat de artsen dan ook eindelijk hun vak echt durven uit te voeren?
(In feite is de artsen overkomen wat de beursanalisten eind jaren negentig overkwam. Die beursanalisten lieten zich ook inpakken door het grote geld en de grote bek van, in hun geval, machtige banken. Ze verloochenden hun vak en uiteindelijk is dat ze niet goed bekomen. Het wordt tijd dat artsen ook zelf weer gaan nadenken en de tijd ook nemen om zelf onderzoek te doen. Ze zijn te veel pillenschuivers geworden omdat daar het meeste in verdiend kon worden. Ze hebben zich laten inpakken door de machtige big pharma ondernemingen. Dat heeft Big Pharma heel slim gedaan, door gratis opleidingen en mooie bonussen.)


Beter eten, minder geweld

Gepubliceerd door in Voeding ·
Tags: etengezondsupplementmineralen
Ik las dit: Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie gaat volgend jaar gedetineerden in zeven gevangenissen voedingssupplementen geven. In de verwachting zo het aantal geweldsincidenten terug te dringen. Dat is een unicum in de wereld.
Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat gevangenen die via supplementen extra vetzuren, vitamines en mineralen tot zich nemen minder agressief gedrag vertonen. ‘Wij maken als eerste land de stap van laboratorium naar praktijk’, zegt Ap Zaalberg van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie in de Volkskrant.
Hoe lang zeg ik dat al? Ik durf te stellen dat veel kinderen met rugzakjes het rugzakje kwijtraken als ze beter te eten krijgen. Hoe lang laten we ons nog vergiftingen door de voedselindustrie en supermarkten? Hoe lang laten we artsen grijpen naar dure medicijnen en laten we dus in feite kinderen drogeren terwijl ze tegelijkertijd letterlijk gif eten.
Met genoeg medicijnen kan je alles onderdrukken, maar met goed voedsel is al veel van de gedragsmedicatie niet meer nodig.
Helaas gaat het niet van vandaag op morgen. Maar de kinderen zijn ook niet in 24 uur vergiftigd. We zijn al tientallen jaren met de vergiftiging bezig. Het begon ooit grootschalig met het toedienen van DES. Daarna werd het voedselbeleid zo ingezet dat er veel en goedkoop voedsel moest zijn. Kwaliteit deed er niet zo toe. Nu, dat beleid begint zich nu te wreken.
Overigens was er DIRECT een Belgische voedingsdeskundige die aangaf dat het eten van voedingssupplementen geen enkele zin heeft. (Alle onderzoek in Nederland ten spijt)
De grote vraag is waar hij dat idee vandaan haalt. Het onderzoek in Nederland wees overduidelijk aan dat het WEL degelijk zin heeft en dat niet alleen je gezondheid maar ook je gedrag bepaald wordt door je voeding.
De voedindgsindustrie is om meerdere redenen echter fel gekant tegen supplementen. De voedings'deskundige' is slechts spreekbuis voor een industrie die ons in feite degelijks gif voorzet. Daar mag je als consument vooral niet zelf iets tegen doen. Immers heeft de 'deskundige' zelf dan straks ook geen emplooi meer.
Laat u niet langer voorliegen door de gevestigde orde die ons de laatste veertig jaar ziek heeft gemaakt! Het zijn kwakzalvers gebleken, want niet alleen hebben we meer welvaartsziektes als ooit tevoren, maar ook hebben ze nog altijd geen enkel structureel antwoord op die problemen, terwijl de oplossing zo simpel is. Het is namelijk gezonder eten en het nemen van supplementen daar waar je voeding tekort blijft schieten.

Kijk op www.afslankenonline.com, www.gezondheidstart.nl en op www.eerlijkvoedsel.com voor meer gratis informatie over gezonder en bewuster eten en leven.


Volgende
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu